WhatsApp va inceta sa functioneze la anumite iPhone-uri si smartphone-uri Android in aceasta saptamana

De la 1 februarie, utilizatorii WhatsApp de pe mai multe smartphone-uri iPhone si Android nu vor mai putea crea noi conturi sau reverifica conturile existente.

 

WhatsApp este aplicatia de mesagerie pentru milioane de oameni din intreaga lume, dar WhatsApp a dezvaluit ca va inceta sa functioneze pe mai multe smartphone-uri populare in aceasta saptamana.

 

De la 1 februarie, utilizatorii WhatsApp de pe mai multe smartphone-uri iPhone si Android nu vor mai putea crea conturi noi sau reverifica conturile existente. Smartphone-urile afectate incluse in aceasta decizie a companie sunt cele care ruleaza pe versiunile Android 2.3.7 sau mai vechi, si iPhone-uri pe iOS 8 sau mai vechi.

 

Din fericire, majoritatea smartphone-urilor sunt compatibile cu sisteme de operare cu versiuni nou actualizate, asa ca este de preferat ca oamenii care folosesc WhatsApp si au versiunile vizate sa le actualizeze la cele permise de catre aplicatie inainte de 1 februarie. De exemplu, iOS 9 este disponibil pentru iPhone-urile care se intorc pana la modelul iPhone 4s.

 

Pentru a afla ce sistem de operare utilizeaza iPhone-ul dvs., accesati Setari, apoi General, apoi Actualizare software – versiunea curenta va fi afisata acolo.

 

Intre timp, pe Android, puteti afla sistemul dvs. de operare, accesand Setari, apoi Despre telefon, apoi Informatii despre software.

 

Vestea vine la doar cateva zile dupa ce WhatsApp a oprit asistenta pentru smartphone-urile Windows.

 

Un reprezentant al companie WhatsApp a declarat: „Nu veti mai putea folosi toate sistemele de operare Windows Phone dupa data de 31 decembrie 2019, iar WhatsApp s-ar putea sa nu fie disponibil in Microsoft Store dupa 1 iulie 2019”.

 

Schimbarea vine la scurt timp dupa ce un raport al WABetaInfo a indicat faptul ca Dark Mode se lanseaza in cele din urma in testerele beta Android.

 

WABetaInfo a explicat: “Ziua este aici si sunt foarte fericit sa va anunt ca WhatsApp lanseaza in sfarsit, pentru toti utilizatorii de Android beta, caracteristica Dark Theme!”

 

Dupa cum sugereaza si numele, modul intunecat schimba culoarea de fundal a ferestrei aplicatiei in negru, ceea ce face mult mai usor de vizualizat pentru ochi – in special atunci cand telefonul este utilizat pe timp de seara.

 

Raportul indica faptul ca utilizatorii vor putea alege dintre trei teme pe WhatsApp. Prima, numita Light Theme, este tema obisnuita din aplicatie folosita in momentul actual, in timp ce Dark Theme va transforma aplicatia in culori albastre inchise. In mod alternativ, utilizatorii pot alege Set by Battery Saver, in care aplicatia va trece automat la teme deschise sau intunecate, pe baza setarilor de economisire a bateriei. Afla mai multe de pe acest blog.