Cate vase pentru gatit ar trebui sa fie intr-o bucatarie este o intrebare retorica, deoarece toate bucataresele gatesc in moduri diferite. Cu toate acestea, daca ai o familie si si pregatesti mese cel putin la sfarsit de saptamana, doua vase gatit nu vor fi de ajuns.

Ce tipuri de accesorii pentru gatit, pentru ce sunt ele si ce poti sa cumperi dintr-un magazine online, nici macar gospodinele cu experienta, care nu urmaresc actualizarea gamei de ustensile de bucatarie, nu stiu mereu despre noile accesorii pentru gatit. Progresul stiintific si tehnica a ajuns la diferite feluri de mancare, iar daca vrei sa fii modern, trebuie sa fii la curent cu toate noutatile din acest domeniu. In plus, exista lucruri interesante care vin la indemana in gospodarie si acelea sunt accesorii pentru gatit.

Un set de vase functional

Prin urmare, fiecare bucatareasa care se respecta ar trebui sa aiba in bucatarie, un set de vase pentru mancarurile principale. Exista seturi de vase, si nu in ultimul rand,  vei avea nevoie si o cratita mica sau o oala cu maner de 1-2 litri.

In acest fel este convenabil sa se reincalzeasca alimentele, sa fierbi ouale si ovazul pentru o portie. O cratita de dimensiuni medii de 3-4 litri este buna pentru a fierbe supa, cartofii pentru mai multe persoane, precum si pentru a prepara salate de legume fierte.

Practica arata ca cel mai bun vas este tigaia, pe care o vei folosi cel mai adesea, astfel incat ar trebui sa cumperi vase de gatit  mancaruri, din material  de inalta calitate cu pereti si fundul gros. Insa cel mai bine este sa cumperi seturi de vase si accesorii pentru gatit.

Un vas de 4-5 litri poate sa nu fie necesar, dar este convenabil sa gatesti spaghete in el pentru a nu se lipi, care este de asemenea, potrivit si pentru gatit legume fierte pentru salate si supa pentru doua zile. Intr-un vas  special de 4-5 litri poti framantarea aluatului si poti prepara prajituri pentru sarbatori.

Bucataria are de asemenea, nevoie de o cratita din fonta cu o acoperire emailata de cel putin 3 litri pentru a  coace legume si carne. Cumparand cate un vas de diferite marimi, vei reusi sa faci un set de vase pentru gatit.

Ce este nou in materii de vase pentru gatit

In prezent, poti gasi accesorii pentru gatit, neobisnuite si functionale. Vasele cu manere detasabile sunt convenabile pentru a fi depozitate in dulap, iar manerele detasabile facute sub forma de lingura sunt, de asemenea, confortabile si sunt bune pentru a amesteca mancarea.

O functie importanta in proiectarea vaselor pentru gatit, este capacul care poate fi realizat cu o gaura pentru eliberarea aburului. Astfel de capace sunt foarte convenabile, iar dimensiunile gaurii pot fi ajustate independent sau, in general, pot fi inchise.

Ceea ce e nou pe piata vaselor pentru gatit, este tigaia acoperita cu praf de diamant, care nu poate fi zgariata. Cratita japoneza este realizata cu caneluri pe pereti si poate deveni un asistent de bucatarie.

Datorita acestui element neobisnuit, apa fiarta nu se ridica, ci se misca intr-un cerc, astfel incat supa si ovazul nu pot interfera. Amestecarea automata impiedica formarea spumei, ceea ce este foarte convenabil atunci cand se prepara carne sau se fierbe lapte.