motive bune să nu mai ratezi nopți de somn

Somnul a devenit ceva destul de neglijat în societatea noastră și mergem pe premisa că e bine să stai cât mai mult treaz. Realitatea nu este chiar așa și lipsa somnului poate duce la afecțiuni ale organelor interne și la diferite neplăceri pe care ar fi recomandat să le evităm.

În continuare vorbim despre șase argumente susținute științific pentru care ar trebui să dormi mai mult.

Memoria

Cele mai multe nopți nedormite au loc în studenție, iar memoria este poate cel mai important lucru pe care în avem atunci când urmează sesiuni pline de examene. Asfel, indicat este să ai un program bine stabilit de somn, să nu sari prea multe nopți și în cele de dinainte de examen să te pregătești pe timp de zi și să dormi noaptea.

Somnul de frumusețe

Deși pare ceva spus doar așa de fomă, au fost descoperite diferite legături între cele 8 ore de somn și aspectul general pe care îl au oamenii atunci când profită de ele.

Sistemul imunitar

Lipsa somnului duce la oboseală și, implicit, la afectarea sistemului imunitar în sensul că și acesta are nevoie de acea perioadă de inactivitate a corpului pentru a se relaxa și reface.

Greutatea

Studiile arată că persoanele care dorm prea mult sau prea puțin dezvoltă în timp probleme legate de menținerea greutății optime.

Stabilitatea emoțională

Cu siguranță ai văzut că atunci când nu dormi destul te trezești supărat/ă și nu prea ai chef nimic. Acest lucru se datorează faptului că atunci când dormim destul, în creierul nostru se desfășoară anumite procese biologice care ne echilibrează reacțiile emoționale și starea generală. În caz contrar, în capul nostru va fi un haos total și nu e de mirare că în zilele în care dormim prea puțin am prefera să nici nu mai existe alți oameni pe planetă.

Creativitate

Da, există o strânsă legătură între creativitate și somn și asigurarea că dormi destul îți va asigura o minte limpede pentru a doua zi gata să rezolve probleme prin metode cât mai eficiente și creative.

Acesta fiind spuse, sper că acum înțelegi mai bine de ce e necesar să dormi destul și de ce lipsa somnului, paradoxal, te va face să ratezi lucruri care te fac fericit.