Turismul dentar, o parte a succesului multor cabinete stomatologice din Romania

Dental tourism sau, pe romaneste, turismul dentar, este un fenomen ce a luat foarte multa amploare la noi in tara in ultimii ani. Desigur, multi dintre cei care practica turismul dentar la noi in tara sunt chiar romanii stabiliti in afara granitelor tarii, dar care doresc totusi sa profite de costurile avantajoase ale tratamentelor din cabinetele stomatologice romanesti.

Pe langa diaspora, exista insa multi alti pacienti care vin din strainatate la noi in tara pentru a-si trata problemele dentare. Iar acest lucru nu este deloc surprinzator! In domeniul stomatologiei, diferenta dintre aparatura si servicii intre cele din Romania si cele din Occident este aproape inexistenta. Totodata, modalitatea de deplasare tot mai facila si costurile mici ale biletelor de avion au contribuit masiv la dezvoltarea turismului dentar la noi in tara.

In clinicile stomatologice ultra-moderne din Bucuresti si nu numai, strainii au parte de toate serviciile medicale de care au nevoie, de la implantologie la lucrari prostetice si chirurgie orala, toate efectuate la cel mai inalt nivel, insa la preturi considerabil mai mici fata de cele obisnuite in tarile occidentale.

​Ce presupune, mai exact, turismul dentar?

Odata ajuns in cabinetul stomatologic, pacientului i se propune un plan de tratament, urmand sa i se puna la dispozitie un specialist care sa se ocupe de tot ceea ce inseamna organizarea sejurului medical. Acest specialist se ocupa de transferul de la aeroport la unitatea de cazare a pacientului (in unele cazuri, exista posibilitatea cazarii chiar in aceeasi locatie in care se afla clinica), dar si de organizarea planului de calatorie in cadrul caruia pacientul sa viziteze frumusetile tarii noastre. Practic, atata timp cat dureaza intregul tratament dentar (o saptamana sau mai mult), pacientul poate sa combine mersul la cabinetul stomatologic cu vizitarea atractiilor turistice.

​Care sunt cele mai cautate servicii stomatologice de catre pacientii care practica turismul dentar in Romania?

Topul procedurilor dentare de care au parte strainii veniti la noi in tara este ocupat de cele care tin de uzura dentara si de estetica dintilor. Aceste doua probleme necesita, in general, chirurgie dentara sau tratamente de canal, solutii ortodontice (aparate dentare), coroane dentare sau implanturi dentare.