Thailanda, destinatia perfecta pentru o vacanta exotica

Una dintre cele mai frumoase si exotice tari, care se regaseste in portofoliul celor mai multe dintre agentiile de turism, este Thailanda. Aceasta tara este situata in sud – estul Asiei si este marginita de Marea Andaman si Golful Thailandei, devenind una din destinatiile de vacanta preferate ale turistilor. Atractia consta in relieful si clima deosebite pe care le are.

In partea de nord se afla atat munti cat si jungle, in centru se gasesc campiile verzi unde se cultiva orez iar in sud si in insule, turistii vor fi intampinati de plajele paradisiace, cu nisip fin.

De asemenea, Tinutul Oamenilor Liberi (numele de Thai se traduce in limba thailandeza cu ”liber”), este vestit pentru palatele si templele sale budiste, prin amabilitatea locuitorilor si prin mancarea specifica cu arome unice. Intr-o singura vacanta, Thailanda nu ti se va descoperi in intregime, astfel incat sa poti vedea toate locurile, statiunile si orasele minunate pe care le are.

Inainte de a programa o calatorie in Thailanda, studiaza oferte de vacanta in Thailanda, pentru a afla care sunt cele mai avantajoase pentru tine. Agentia de turism Daltravel iti ofera vacante in Thailanda, detaliind atat perioadele din an cele mai prielnice pentru vizitare si punctele de atractie turistica de pe intreg teritoriul tarii cat si conditiile pentru a avea o vacanta fara griji.

Din punctul de vedere al climei, Daltravel iti recomanda sa eviti calatoria in Thailanda in perioada iulie-octombrie cand este sezonul musonilor, precum si luna aprilie care este cea mai calduroasa luna a anului, temperatura ajungand adesea la 40 de grade Celsius, creand un disconfort termic foarte mare. Stiind asta, perioada optima pentru a vizita Thailanda este de la sfarsitul lui octombrie pana la sfarsitul lunii mai.

Pentru a intra in Thailanda, ai nevoie de viza. Aceasta o poti obtine de la aeroport daca vacanta este pe o perioada de pana la 15 zile sau de la Ambasada Regatului Thailandei de la Bucuresti, pentru perioada mai lunga de 15 zile. Important este faptul ca pasaportul trebuie sa mai fie valabil inca cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei.

In ceea ce priveste vaccinurile, nu este o recomandare expresa, deşi în unele provincii există un risc de malarie, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Alte sfaturi utile pe care agentia Daltravel ti le da, se refera la
masurile de siguranta, ce anume sa contina bagajul tau, numere de contact ale diverselor autoritati thailandeze cand intampini situatii neplacute etc.

In aceasta vacanta Thailanda iti dezvaluie cele mai uimitoare puncte de atractie, pe care nu ar trebui sa le ratezi sub nicio forma. Orasele cele mai interesante de vizitat ar fi Bankok (capitala Thailandei); Pattaya – o statiune de plaja pe coasta de est a Golfului Thailandei, Chiang Mai – un mare centru cultural si spiritual, renumit pentru templele budiste si pentru cea mai mare scoala de dresaj de elefanti; Ayuttaya – vestit prin ruinele formate din temple si palate precum  si pentru Parcul istoric Phra Nakhon Si Ayutthaya care este un sit istoric, fiind inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cauta in oferte vacanta Thailanda, cele mai interesante puncte de atractie sin u rata, plimbarea pe canalele Fluviului Chao Praya din Bangkok, Parcul National Khao Yai, Parcul National Phang Nga,  Parcul National Erawan, Piata plutitoare din provincia Samut Songkram, scufundarile in apele Insulelor Similian sau ale Insulelor Surin, turul cu elefantii in zona Triungiului de Aur, Templul Phrathat Doi Suthep din Chiang Mai, pentru a participa la o ceremonie de binecuvantare, regiunea Kanchanaburi pentru a traversa faimosul pod de pe Raul Kwai sau plajele din Koh Samui, Krabi sau Phuket.

Te-ar putea interesa si articolul Dor de duca si aventura