Puterea exemplului câștigă întotdeauna

Puterea exemplului câștigă întotdeauna

Mi-am demonstrat de-a lungul timpului că puterea exemplului întrece orice convingere bazată pe teorie. Citind un interviu publicat pe thebiz.ro, am ajuns la concluzia că ființele umane au nevoie de exemple concrete pentru a înțelege cu adevărat cum stau de fapt lucrurile. Dacă ești liderul unei echipe la muncă, nu te poți aștepta ca ceilalți să ajungă la timp dacă tu nu faci același lucru.

Puterea exemplului câștigă întotdeauna încrederea și loialitatea celor din jur. Același lucru se aplică și în afaceri. Cei mai de succes oameni ajung în mințile tuturor celor care vor să le calce pe urme. Ideile și teoriile din cărți și cursuri n-ar prezenta valoare dacă n-ar exista persoane care să le aplice. Ideea stă în felul următor: ești reticent în a încerca ceva ce alții n-au avut curajul sau încrederea să o facă, pentru că ne place să avem câte un model pentru orice. Modelele ne inspiră, ne fac să fim determinați și să dăm tot ceea ce avem mai bun din noi pentru a ne îndeplini obiectivul.

Elon Musk, Jeff Bezos sau Bill Gates sunt doar o parte dintre cele mai consacrate exemple pentru cei care vor să se remarce în industria tech. Sunt persoane reale care au reușită să facă din niște simple teorii lucruri adevărate. Nu toți ne naștem înzestrați cu anumite talente sau capacități extraordinare, însă merită să încercăm să-i copiem pe alții până într-un punct, căci ceea ce urmează după trebuie să fie propria creație.