Intinerire faciala cu fire de suspensie

Interesul pentru tratamentele minim invazive, precum un lifting facial nechirurgical, cu risc mai mic de complicatii, timp minim de refacere si eficienta in corectarea ptozei si a caracteristicilor de imbatranire a determinat multi specialisti esteticieni ca sa adopte aceasta tehnica, chiar daca exista si multe indoieli cu privire la aceasta interventie.

Merita sa faci o rejuvenare a fetei printr-un lifting facial?

Iata o mica sinteza din datele publicate in literatura de specialitate cu privire la durabilitatea rezultatelor, eficacitatea, siguranta si riscul de evenimente adverse grave asociate cu procedurile care utilizeaza mai multe tipuri de fire de sutura in cazul unui lifting facial nechirurgical.

De la primele incercari de intinerire chirurgicala a fetei s-au cautat mijloace mai durabile si mai putin invazive de rejuvenare faciala. O mai buna intelegere a modificarilor care apar in tesuturile moi ale fetei care duc la un aspect imbatranit a permis dezvoltarea de noi tehnici pentru a aborda anatomia specifica a fenomenului inerent  al imbatranirii faciale.

Se stie acum ca, indiferent de tehnica folosita, orice procedura de lifting facial cu fire de suspensie sau nu trebuie sa ia in considerare faptul ca tesuturile mai profunde trebuie repozitionate sau umplute inainte de intinderea pielii.

Pentru toate tehnicile, suspensia de tesut moale cu sutura absorbabila sau neresorbabila este esentiala.

Liftingul chirurgical cu excizia pielii in exces a fost standardul in medicina estetica timp de zeci de ani, oferind o solutie radicala, dar si adesea stigmatizanta.

Intelegerea si aprecierea recenta a procedurilor care trebuie efectuate pentru a obtine o ridicare optima a tesuturilor la nivel facial a imbunatatit rezultatele obtinute prin repozitionarea tesuturilor moi ptotice intr-o directie verticala mai anatomica.

Interventiile chirurgicale de lifting al fetei sunt insa insotite de posibile complicatii, precum infectia, necroza pielii, hematom, seromul si leziunea ramurilor frontale si marginale ale nervului facial, pe langa riscurile care implica anestezie generala sau chiar sedare constienta. Iata de ce a apela la un chirurg estetician cu o mare experienta, precum este dl. Dr.Eugen Turcu, este cea mai buna solutie si pentru tine. 

In multe situatii, pacientii prefera proceduri minim invazive si sunt dispusi sa schimbe intr-un grad mai mic imbunatatirile estetice pe care si le fac, in schimbul scaderii riscurilor asociate.

Intinerirea nechirurgicala de marire a volumului in zonele faciale problema cu diverse tipuri de interventii, inclusiv injectii cu o varietate de geluri sau grasimi, a adaugat „a treia dimensiune” intineririi faciale.

Cu toate acestea, desi se raporteaza rezultate bune si pot fi obtinute efecte uimitoare, atunci cand sunt realizate de specialisti care au si talent artistic, nu doar ca sunt buni chirurgi, utilizarea agentilor de umplere poate avea ca rezultat si o crestere a volumului fetei cu contururi nenaturale, deplasand vizibil centrul de greutate al fetei catre treimea sa inferioara.

Tehnicile de resurfacing ablative sau non-ablative imbunatatesc suprafata pielii, dar nu ridica in mod adecvat tesuturile ptotice subiacente, un pas important catre obtinerea unui aspect mai tineresc.

Folosirea firelor de suspensie pentru un lifting facial nechirurgical

Aceasta procedura presupune trecerea suturilor pe sub pielea fetei si a gatului pentru a compensa lasarea si lasarea tesuturilor, a evita inciziile mari si reduce foarte mult timpul de recuperare.

Desi este o procedura mult discutata in presa de cancan, cel mai bine este sa iti iei raspunsurile direct de la sursa, adica de la un medic chirurg cu experienta in asemenea interventii estetice.

Suspendarea tesuturilor cu sutura

Utilizarea de fire absorbabile sau neresorbabile a stat la baza repozitionarii si sustinerii tesuturilor subcutanate.

Tehnicile de suspendare sunt adesea folosite impreuna cu inciziile traditionale de ritidectomie pentru a obtine rezultate mai bune de intinerire a fetei. In acest scop au fost utilizate diferite tipuri de material de sutura, in special politetrafluoretilena, poliglactina si polipropilena.

Printre numeroasele tehnici de suspendare, doua concepte generale de intinerire faciala evolueaza in prezent.

Prima este suspensia subcutanata cu SMAS ca baza pentru fixare, cu elevatie tisulara cu vectori posteroverticali, iar a doua se bazeaza pe detasarea subperiostala si repozitionarea in bloc a tuturor structurilor, cu vectori pur verticali.

Tehnicile de suspendare au fost, de asemenea, incorporate in procedurile minim invazive ale treimii medii si inferioare folosind endoscopul. Astfel, este posibila repozitionarea si ancorarea tesuturilor moi ale fetei de fascia temporala sau de periost prin incizii minime.

Simpla transfixare a firelor netede prin piele poate fi o varianta simpla de a ridica sprancenele sau treimea mijlocie a fetei cu morbiditate redusa. Au fost deja descrise tehnici care realizeaza o ridicare subtila a fetei cu ajutorul unor suturi care imbratiseaza zona fetei care urmeaza sa fie suspendata si o fixeaza pe scalp.

Cea mai recenta generatie de fire de prindere a tesuturilor moi sunt disponibile atat ca ​​materiale neabsorbabile, cat si in materiale absorbabile, cu lungimi diferite si tipuri diferite de ace incorporate.

Prezentarile variate de astazi permit o varietate de forme de aplicare, inclusiv auto-fixare, pasaje curbate care imbratiseaza tesutul ptotic, bucla si fixarea celor doua capete ale firului intr-un singur punct si ancorarea in fascia temporala sau in alte puncte profunde.

Procedurile rapide non-chirurgicale, adesea promovate ca o optiune pentru operatia de intinerire, sunt in voga. In ciuda popularitatii „ lifting -ului cu fir ”, acesta nu trebuie prezentat ca o optiune pentru un lifting chirurgical chirurgical si ar trebui privit doar ca o procedura temporara care poate fi continuata pana cand imbatranirea pacientului necesita alte abordari.

Interesul pentru aceste proceduri este in prezent in crestere si, desi sunt inca necesare studii mai detaliate, o discutie sincera cu un medic bun, precum dr. Eugen Turcu de la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti te va edifica.

Vrei si tu o solutie de intinerire printr-un lifting facial nechirurgical? Programeaza-te chiar acum pe site-ul clinicaestet.ro!

Zone Medical Estet

Clinica Estetica Bucuresti