Cum se aleg cele mai eficiente corpuri de iluminat

Achizitionarea unor corpuri de iluminat potrivite cu suprafata si designul unei incaperi este un pas care necesita cercetare si o analiza aprofundata. Foarte multe corpuri de iluminat vin cu un nivel diferit de luminozitate, forme mai mult sau mai putin moderne si posibilitati de montaj diferite.

Exista diverse tipuri de corpuri de iluminat. In timp ce unele sunt foarte potrivite pentru spatii mici sau medii si genereaza un design simplu si invoativ, altele sunt mai elegante si mai impunatoare si vin montate in spatii foarte mari. Cele dintai se potrivesc foarte bine cu proiecte arhitecturale rezidentiale, zone hoteliere sau birouri, pe cand cele din urma sunt tipice cladirilor rezidentiale. 

Iluminarea unor cladiri rezidentiale presupune alegerea celor mai delicate corpuri de iluminat, care prezinta o combinatie intre detalii foarte fine si un concept complex. Astfel incaperea capata o imagine armonioasa, in timp ce este complet luminata si respecta specificatiile tehnice ale proiectului arhitectural. Exista corpuri de iluminat care pot fi montate atat pe orizontala, cat si pe verticala si pot fi debitate pana la 5 metri.

Alte corpuri de iluminat confera o sursa discreta de iluminare, conturand doar cateva lunii de design si adaptandu-se mai ales la proiectele minimaliste. Proiectele de tip HORECA adapteaza foarte des astfel de solutii, deoarece confera o atmosfera mai intima si sunt foarte discrete. Deseori astfel de copuri de iluminat sunt prezente in camerele de hotel si dau o nota de eleganta si modernitate.

Clientii pot opta si pentru corpuri de iluminat mai atipice, care creeaza un design minimalist si confera o iluminare de tip up down. Acestea vin cu un difuzor dublu si au diverse modalitati de montaj, astfel in cat se pot adapta oricarui proiect arhitectural modern. Fiind niste solutii foarte flexibile, sunt foarte adesea intrebuintate in proiectele de tip rezidential sau de tip office si uimesc prin stilul lor non-conventional. 

Salile de eveniment sau receptiile sunt de obicei iluminate cu corpuri de iluminat led complexe, care combina o imagine minimalista cu una eleganta. Astfel cei care se afla in aceste incaperi remarca detaliile si sunt invaluiti intr-o atmosfera deosebita. La astfel de proiecte se solicita deseori introducerea unor jocuri de lumina si crearea unor modele unice, care pot schima instant imaginea unei incaperi. Din fericire, aceste accesorii se intrebuinteaza foarte des, iar profilele echipate cu anodizat policarbonat opal pot crea linii de lumina deosebite. Solutiile de montaj sunt un alt avantaj adus de corpurile de iluminat led complexe si se poate decide astfel intre un montaj suspendat sau unul ingropat in diverse suprafete. 

Pentru ca fiecare incapere are propriile cerinte de iluminat, spatiile de co-working sau open space-urile necesita o alta abordare. Aici se opteaza pentru un model cu o linie de lumina arhitecturala si un stil minimalist, care nu distrage atentia cu usurinta, insa creeaza o atmosfera linistita si adaptata prioritatii de concentrare in detrimentul relaxarii.

In general cele mai multe corpuri de iluminat eficient combina detaliile fine si elegante cu variantele flexibile legate de dimensiuni si montaj. Cu cat este mai usor de personalizat, cu atat o astfel de solutie de iluminare devine o sursa de interes si un detaliu remarcabil intr-o incapere foarte des vizitata de clienti. Indiferet ca este vorba de un lobby sau un hub, alegerea ramane la latitudinea clientului si poate schimba in totalitate stilul unui spatiu. 

In acest sens, compania ProfilistLED a reusit sa vina pe piata de solutii de iluminat cu diverse exemple de profile led si corpuri de iluminat, care au atras atentia prin modelele si detaliile incorporate si au satisfacut cele mai extravagante nevoi ale proiectelor arhitecturale. Furnizorul actioneaza inca din anul 2016, iar echipa sa lucreaza cu cele mai avansate tehnologii de iluminare.