Cum sa iti pregatesti casa pentru noul catel adoptat

Adoptarea unui catelus este un moment foarte emotionant, palpitant si interesant pentru toti membrii familiei, asadar este important sa fii pregatit! Facand din timp toate pregatirile necesare, te vei asigura ca noul sosit se va adapta usor si repede si ca nu vei avea parte de surprize neplacute.

​Cum iti pregatesti casa pentru ca noul catel adoptat sa se simta cat mai bine?

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa incerci sa privesti casa in care locuiesti prin ochii unui catelus. Ceea ce poate parea a fi plictisitor sau lipsit de pericole pentru noi, oamenii, poate fi foarte interesant pentru un catel si, din pacate, accidentele se pot intampla intr-o locuinta care nu este pe deplin “rezistenta la patrupede”. Acestea fiind spuse, ia in considerare urmatoarele:

  • incearca sa iti acoperi tesaturile pe care vrei sa le pastrezi intacte;
  • tine la distanta toxinele de uz casnic;
  • acopera cosul de gunoi;
  • inchide dulapurile si sertarele;
  • nu lasa pe jos obiecte mici, precum agrafe sau monede, deoarece acestea pot fi usor de inghitit, iar catelusii le pot mesteca in timp ce isi exploreaza noua casa;
  • tine la distanta obiectele casante si ascutite.

​Cum iti pregatesti membrii familiei?

Adoptarea unui animal de companie este un angajament foarte important, asa ca toata familia trebuie sa fie de acord cu aceasta decizie si sa fie pe deplin hotarata sa se implice in cresterea noului membru al casei.

Trebuie sa luati in considerare modul in care veti dresa cainele. De asemenea, sa stabiliti niste reguli. De exemplu, are voie cainele sa stea pe canapea? Exista incaperi interzise pentru patruped? Cui revine sarcina de a hrani cainele, de a-l scoate afara, de a-l duce la veterinar si de a-l spala?

Ramai pozitiv si calm. Este firesc ca un caine sa muste, sa sara, sa roada si sa mai faca nazbatii. Asadar, pregateste-te pentru asemenea evenimente.

​Lista de cumparaturi:

Mergi la un petshop sau, mai usor, fa o comanda de la un magazin online care vinde articole pentru animale de companie in asa fel incat sa te asiguri ca noului membru al familiei nu ii va lipsi nimic. Din lista de cumparaturi nu ar trebui sa lipseasca: un culcus pentru animale, un dispozitiv de adapare si hranire, o geanta transport animale de talie mica (in cazul in care catelul este de talie mica), jucarii, ham, periuta de dinti si pasta de dinti pentru caine si o perie de par.