Un cutit bun de bucatarie este un instrument important de care depind siguranta, priceperea si buna dispozitie a proprietarului. Cutitele selectate corespunzator nu necesita schimbari frecvente, vor dura mai multi ani si vor oferi o multime de placere atunci cand se utilizeaza. In magazinul online de specialitate poti gasi cutite bucatarie online de buna calitate si la cele mai bune preturi.

Calitatea otelului

Cel mai bun material pentru cutite de bucatarie este otelul inoxidabil. Carbonul face ca lama sa fie durabila, dar echilibrul este foarte important. Prea mult continut de carbon va determina ca lama sa devina fragila si sa rugineasca, iar un continut scazut va face panza flexibila si incapabila sa pastreze lama functionala o lunga perioada de timp. Nu uita, de asemenea, ca petele de rugina  pot aparea chiar si pe cutite bucatarie din otel inoxidabil, daca nu sunt ingrijite corespunzator.

Stampila si lama forjata

Lamele forjate sunt mai dense, mai bine echilibrate si nu mai putin plictisitoare decat lamele de calitate superioara stantate.

Lamele solide

Manerul unui cutit bucatarie este format din doua jumatati, fixate de-a lungul unei singure benzi din otel, care este o continuare a lamei. Astfel de cutite au o lama solida mai sigura, mai puternica si care taie mult mai usor.

Maner anti-alunecare

Manerul cutitului nu trebuie doar sa fie doar confortabil si sa se tina bine in mana, ci si sa aiba o buna aderenta, deoarece nu ar trebui sa alunece din mana nici macar atunci cand aceasta este umeda. In mod ideal, marginea din spate a lamei ar trebui sa se incheie cu o bontura care sa nu permita degetelor tale sa alunece sub lama. La unele cutite, cum ar fi cutitele bucatarilor profesionisti, partea din spate este pur si simplu suficient de lata si suficient de larga, permitandu-le sa taie fara oprire.

Tipuri de cutite

Setul minim de cutite de care ai nevoie in bucatarie, este urmatorul:

  • Chef’s (cutit bucatar)– un cutit multifunctional mare, cu care poate fi taiat aproape totul.
  • Cutit pentru legume– un cutit mic, convenabil pentru a efectua o munca fina, cum ar fi curatarea legumelor si fructelor sau taierea lor.
  • Cutit pentru paine– lama acestor cutite de bucatarie este zimtata, putand taia paine moale, fara sa o turteasca si fara sa o rupa.
  • Cutit universal. Astfel de cutite bucatarie au o lama ingusta si sunt denumite multifunctionale.
  • Set de 7 cutite. Un astfel de set de cutite bucatarie online, taie produse fara probleme, usor si fara efort, lucrul cu ele fiind rapid si usor. Bucatarii novici vor aprecia aceasta usurinta de utilizare, iar profesionistii eminenti vor fi multumiti de varietatea setului care include cutit paine 203mm, cutit bucatarie 101mm, cutit bucatarie 152mm, cutit bucatar 203mm, cutit bucatar 177mm, cu un suport elegant, ascutitor cutie, plus un foarfece bonus. Lama cutelor de bucatarie, ar trebui sa fie bine ascutita, deoarece atunci  cand lucrezi cu ele, nu trebuie sa depui mult efort. O lama neascutita bine poate aluneca spre degetele de la mana, producand astfel un accident.