Coloratul, o activitate distractiva cu multe beneficii

Daca esti in cautarea unor jucarii ieftine online, iti recomandam cartile de colorat. Foarte interesante si distractive pentru copii, cartile de colorat vin, in plus, cu o sumedenie de beneficii pentru dezvoltarea si educatia lor.

In acest articol vom analiza cateva dintre principalele beneficii pe care le ofera coloratul.

Imbunatatirea scrierii de mana.

Copiii au nevoie de o rezistenta buna a mainilor astfel incat sa poata folosi corect un creion. Desenand frecvent, prichindeii invata mai repede sa foloseasca creionul, ceea ce este important pentru o mai buna caligrafie.

Coordonarea dintre ochi si maini.

Cu ajutorul diagramelor, copiii invata sa coloreze anumite zone, ceea ce le imbunatateste abilitatile de coordonare dintre ochi si maini. Acest lucru ii ajuta, de asemenea, sa isi imbunatateasca memoria vizuala.

Rabdare si relaxare.

O alta abilitate pe care copiii o invata folosind cartile de colorat este rabdarea. Cu aceasta abilitate, copiii pot invata sa se relaxeze si sa se simta confortabil in timpul crearii unei opere de arta. Mai mult, micutii invata sa coloreze diferite modele si forme in functie de gusturile lor, ceea ce le va oferi si un sentiment de implinire.

Mai multa concentrare.

O alta abilitate importanta pe care o preda aceasta activitate distractiva este cea de concentrare. Conform mai multor studii, copiii care folosesc carti de colorat se concentreaza mai usor, invata mai repede si isi imbunatatesc mai devreme decat ceilalti copii functiile cognitive.

Un bagaj de cunostinte mai mare.

Umplerea desenelor in diferite culori ii poate ajuta pe copii sa invete mai multe despre nuante, linii, forme, etc. De asemenea, aceasta activitate ii invata pe micuti sa identifice diferite modele.

Mai multa incredere.

Colorand in mod regulat, copiii isi imbunatatesc nivelul de incredere. Dupa finalizarea paginilor de colorat, ei se vor bucura de un sentiment de implinire, acest lucru fiind deosebit de important pentru increderea si stima de sine.

Abilitati motorii mai bune.

Abilitatile motorii sunt extrem de importante pentru copiii in crestere. Umplerea formelor cu diferite culori ii ajuta pe micuti sa isi dezvolte muschii mainilor si ai degetelor si sa isi imbunatateasca flexibilitatea incheieturii mainii pe care o folosesc la colorat. Acest lucru ii va ajuta pe copii sa se descurce mai bine la scoala.