Cine se ocupa de infiintarea firmelor ?

Oricine isi poate infiinta o firma atata vreme cat are la dispozitie un capital suficient de mare care sa ii asigure un inceput pentru activitatea firmei. Aici este inclusa infiintarea firmei, plus mentinerea ei in primele luni de activitate, cand cel mai probabil profitul va fi destul de limitat, pana in momentul in care firma va incepe sa devina cunoscuta pe piata.

Pentru a porni cu dreptul la infiintarea firmei tale primul lucru pe care il vei face este sa te documentezi cat mai bine despre tot ceea ce inseamna infiintarea ei. Documentarea va trebui sa fie una suficient de aprofundata, atat in ceea ce priveste infiintarea ei, cat si elaborarea planului de activitate si intrarea firmei pe piata.

Cei care iti pot oferi cel mai bine consiliere in ceea ce priveste infiintarea firmei, este o firma de avocatura specializata in aceste demersuri. Avand experienta necesara cu ceea ce inseamna infiintarea firmelor de orice tip: SRL (Societate cu Raspundere Limitata), PFA (Persoana Fizica Autorizata), II (Intreprindere Individuala), IF (Intreprindere Familiala), SA (Societate pe Actiuni), Asociatie sau Fundatie, oricare dintre acestea sunt specifice unui anumit tip de organizare a firmei, presupun anumite beneficii sau avantaje, dar si minusuri. Cineva care le cunoaste pe fiecare in parte, in detaliu, te va putea ajuta cu tot ce tine de informatii, completarea documentelor, depunerea lor, rezervarea numelui societatii s.a.m.d.

De fapt, ceea ce face un avocat specializat in infiintari firme este sa faca in locul tau demersurile necesare astfel incat sa iti poata ramane suficient de mult timp pentru a te putea ocupa de ceea ce urmeaza dupa infiintarea ei si anume supravietuirea pe piata si dezvoltarea ei.

Al doilea lucru pe care il ai de facut este sa te tii cat mai strict de planul pe care l-ai organizat inca de la inceput. In felul acesta iti va fi mult mai usor sa monitorizezi evolutia si care este momentul in care ai nevoie de o ajustare in planul pe care ti l-ai propus pentru a-l putea optimiza.

A-ti infiinta o firma nu este foarte greu, insa este foarte important sa iei deciziile corecte de la bun inceput ca sa reusesti sa cresti firma pas cu pas in directia pe care o doresti