Ce trebuie sa stiti inainte de a inchiria un restaurant pentru nunta?

O nunta la restaurant are multe avantaje, inclusiv o atmosfera distractiva, feluri de mancare delicioase, servicii exceptionale, decor incorporat si o multime de mese si scaune.

Toate acestea avantaje includ adesea un pret prietenos, dar cuplurile trebuie sa ia in considerare anumite restrictii si detalii logistice inainte de rezervarea spatiului. Iata 4 lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti pentru a avea la restaurant nunta.

Rezervari

Daca planificati o receptie mare, va trebui sa rezervati intregul restaurant pentru noapte. Pe de alta parte, daca aveti o nunta mai mica, puteti inchiria o camera privata sau un spatiu de mese partial.

Un restaurant pentru nunta in Bucuresti va plati, in mod obisnuit, mai putin pentru o rezervare partiala, deoarece inca, se accepta afaceri in afara unui profit.

Discutati cu vanzatorul sau managerul evenimentului despre optiuni si ofertele restaurantului pentru nunta si asigurati-va ca rezervati cu cateva luni in avans pentru a evita supraaglomerarea. Daca nu va simtiti confortabil cu ideea de a impartasi spatiul, asigurati-va ca ati confirmat ca petrecerea dvs. sa fie singura din restaurant.

Preturi

Dimensiunea grupului dvs. nu este singurul factor care va afecta costul inchirierii restaurantului. Alti factori, cum ar fi data si ora, vor contribui, de asemenea, la eticheta generala a pretului.

Restaurantele sunt de obicei cele mai aglomerate serile de vineri si sambata, care sunt, de asemenea, populare pentru receptii de nunta. Deoarece restaurantul va trebui sa-si inchida usile pentru a gazdui o nunta de week-end, probabil ca va va costa mai mult decat daca ati rezervat un eveniment de jumatate de saptamana.

In mod similar, majoritatea restaurantelor servesc mai multi patroni pe timp de noapte, astfel incat o receptie de cina va fi mai avantajoasa decat un eveniment de masa sau pranz. In oricare scenariu, restaurantul va percepe cel putin ceea ce face de obicei intr-o seara cand este deschis pentru afaceri, plus costul alimentelor si al personalului.

Daca sunteti ingrijorati de eticheta generala a preturilor, totusi, amintiti-va ca locul de desfasurare are deja scaune, mese, vesela, barmani si lenjerie, nu veti avea nevoie sa inchiriati furnizori suplimentari pentru aceste articole sau servicii.

Continutul

Chiar daca o mireasa si un mire inchiriaza intregul restaurant, spatiul va fi in continuare limitat – mai ales daca aveti o receptie asezata in loc de una in picioare.

Intrebati managerul cat de multi oaspeti pot fi cazati confortabil si asigurati-va ca bucataria poate pregati suficiente alimente pentru toata lumea in timp util.

Daca ati visat mereu ca aveti o nunta uriasa cu toata lumea pe care o cunoasteti in prezent, dar restaurantul dvs. preferat poate sa se potriveasca doar 50 de persoane, va recomandam sa vedeti daca acestea pot servi un eveniment la alt spatiu.

Decor

Un beneficiu major al receptiei restaurantului: spatiul este complet decorat. Cu cateva luni inainte de nunta, faceti ceva timp pentru a examina interiorul restaurantului.

Daca esteticul restaurantului nu se potriveste cu tema nuntii, luati in considerare in alta parte. Cele mai multe restaurante va vor permite sa va aduceti propriile aranjamente florale si decoratiuni suplimentare, dar ar trebui sa va discutati, mai intai, planurile cu managerul.

Citeste si De ce este important sa alegi un fotograf profesionist la nunta ta