Ce este fierul forjat, unde poate fi folosit si ce avantaje are?

Fierul forjat este un aliaj feros foarte rafinat, cu un continut de carbon de aproximativ 0.08%, un continut de zgura de pana la 3% si o structura fibroasa. Acesta a inceput sa fie folosit din ce in ce mai des la realizarea accesoriilor interioare si exterioare, deoarece are avantajul de a rugini foarte greu, poate fi prelucrat cu usurinta si rezista foarte mult in timp.

Fierul forjat este prelucrat inca din cele mai vechi timpuri. Initial, termenul de ” fier forjat” se referea strict la fierul obtinut prin actiunea repetata a ciocanului. Astazi, termenul este folosit inclusiv pentru piesele obtinute industrial, din fier, fonta sau otel.

Unde poti folosi fierul forjat?

Exista o multime de domenii in care fierul forjat isi poate gasi utilitatea. Este un material excelent pentru realizarea unor piese de mobilier durabile, pentru ridicarea gardurilor si pentru realizarea unor accesorii cat se poate de interesante. Poti comanda foarte multe obiecte de fier forjat online, iar rezultatele estetice pe care le obtii, oriunde le vei pune, vor fi excelente dat fiind faptul ca fierul forjat se potriveste in orice ambient cu usurinta.

Care sunt principalele avantaje ale acestui material?

  1. Piesele din fier forjat pot sa reziste extrem de mult in timp. Daca nu sunt supuse unui climat cu foarte multa umezeala, pot rezista chiar si sute de ani, ajungand sa fie piese ce pot fi lasate mostenire;
  2. Nu necesita o ingrijire foarte atenta. Indiferent ca este folosit in exterior sau in interior, fierul forjat are nevoie de o intretinere minima. Ocazional este bine sa ii indepartezi rugina si eventual sa il vopsesti, insa sunt activitati ce trebuie sa fie facute foarte rar;
  3. Este un material care confera eleganta. Oriunde este folosit, fierul forjat se dovedeste a fi foarte elegant. Poate sa se potriveasca in aproape orice tip de amenajare interioara, de la stilul industrial, pana la cel clasic si chiar cel modern;
  4. Poate fi prelucrat in aproape orice forma. In trecut, fierarii munceau zile intregi pentru a prelucra un element din fier si pentru a obtine forma dorita. Astazi, prelucrarea este mult mai simpla, iar rezultatele pot fi uimitoare. Practic, poti obtine aproape orice forma din fier forjat.

Daca iti doresti piese de mobilier si accesorii durabile, fierul forjat este o optiune pe care nu trebuie sa o neglijezi.