Ce ar trebui sa includa echipamentul de motocross pentru copii

Motocrossul este un sport popular in randul copiilor din ziua de azi. Daca prichindelul tau doreste sa se apuce de motocross, acesta este un punct bun de la care sa incepi. In timpul mersului, echipamentul de protectie este necesar, inclusiv casca, manusile, genunchierele si protectiile de umeri. Iar in cazul in care copilul tau isi doreste sa participe la competitii de motocross, imbracamintea adecvata este o necesitate.

In randurile ce urmeaza, vei gasi o lista cu echipamentele de motocross necesare pentru copiii mici. Un astfel de echipament ii va oferi micutului tau mai multa siguranta, dar si un look aparte.

​Echipament esential de motocross pentru copii:

Pilotii tineri trebuie sa fie bine protejati atunci cand isi fac primele incercari in sportul motocross, dar si dupa ce devin experimentati. De aceea, iti recomandam sa faci o vizita unui magazin de motociclete pentru copii sau unui magazin cu articole sportive pentru a cumpara urmatoarele:

  • casca;
  • ochelari de protectie;
  • manusi;
  • protectie pentru piept;
  • genunchiere si cotiere;
  • pantaloni;
  • cizme.

Casca de motocross este probabil cel mai important element de protectie pe care ar trebui sa il achizitionezi. Acest accesoriu solid pentru cap iti va proteja copilul de rani grave in cazul unei caderi de pe motocicleta. Casca de motocross vine, de regula, cu interiorul captusit, asadar este destul de confortabila.

Carcasa exterioara a castii este puternica si are un design elegant. De asemenea, casca tinde sa fie usoara, asa ca nu deranjeaza in timpul purtarii. Captuseala interioara este de obicei realizata din spuma moale si este detasabila pentru a putea fi curatata in orice moment. Nu este recomandat sa cumperi o casca fara captuseala.

Alte articole de motocross ce nu ar trebui sa lipseasca din echipamentul de protectie al copilului sunt genunchierele si cotierele. Acestea protejeaza punctele slabe de zgarieturi si rani grave. Unii parinti subestimeaza rolul acestor articole, insa ele se dovedesc a fi adesea printre cele mai importante.

Genunchierele si cotierele sunt destul de reglabile, deoarece au in dotare curele flexibile. Curelele sunt usor de utilizat, asa ca pana si copiii se pot descurca cu ele. De asemenea, genunchierele si cotierele sunt prevazute cu placi in fata care sunt plasate aproape de corp pentru a oferi miscare libera. Partea interioara este destul de moale pentru o purtare convenabila. Un alt beneficiu este ca unele marci produc seturi de genunchiere si cotiere pentru a fi achizitionate impreuna.