Cat de importante sunt generatoarele de curent?

Lucrarile de amploare impun in principal uilizarea unor generatoare de curent cu motor diesel. Generatoarele pe motorina sunt mai performante si asigura un raport mai bun al eficientei versus cost.

Motoarele diesel ale generatoarelor de curent pe motorina pot fi racite fie cu aer, fie cu lichid. Modul de racire asigura o performanta mai buna generatorului, fiind recomandate cele racite cu lichid intrucat asigura un mai bun control al temperaturii si sunt mai silentioase.

Endress generatoare  asigura o gama completa de generatoare pentru curent diesel, cu turatii 1500rpm.

Motoarele diesel sunt utilizate cu succes in diverse domenii, precum: constructii, industrie, minerit, telecomunicatii, aplicatii in agricultura, industria forestiera, etc.

Asigurarea curentului electric, fie ca este vorba de sursa de curent permanenta sau de avarie este principala aplicatie in domeniului de utilizare al motoarelor diesel.

Daca alegi un generator diesel, optezi  pentru eficienta.

Generatoarele diesel sunt generatoare de curent cu motoare la care costurile de mentenanta sunt mai reduse, sunt fiabile, robuste si rezistente in timp. Sunt generatoare care nu au aprindere prin scanteie deoarece combustibilul se autoaprinde.

Datorita  faptului ca nu au sistem de aprindere (bujie, sistem de aprindere) se reduc astfel si costurile de intretinere.  De asemenea, costurile pentru combustibil pe kw produs sunt cu 30-50% mai mici la generatoarele cu motor diesel decat in cazul generatoarelor pe benzina.

Un motor diesel cu turatie de 1500 rpm, racit cu apa, poate lucra intre 12000 – 13000 de ore inainte a fi necesare lucrari majore de instalatii pe cand un motor pe benzina cu turatie de 3000 rpm poate functiona numai 3000 – 5000 de ore inainte de a fi necesara o reparatie capitala.

Generatoarele de curent diesel sunt utilizate in domenii diverse, la stabilimente industriale si comerciale.

Generatoarele de curent diesel pot fi utilizate fie pentru mici aplicatii – ca de exemplu alimentarea cu energie a unei case, dar mai ales pentru aplicatii industriale, ca surse principale de curent sau surse de avarie pentru industrie, spitale, constructii comerciale, santiere.

Disponibile in variate dimensiuni si puteri, generatoarele diesel cu puteri cuprinse intre 5-30 kw sunt destinate in principal aplicatiilor simple, surse de avarie pentru sustinerea unei activitati de mici dimensiuni.

Generatoarele de curent diesel cu puteri mai mare de 30 kw (30kW si pana la 6 MW) sunt utilizate cu succes in domenii industriale de anvergura la nivel mondial.

Pentru utilizare casnica, generatoarele de curent diesel monofazate sunt mai mult decat suficiente si eficiente, scopul principal al generatoarelor diesel fiind asigurarea nevoii de energie electrica in domenii vaste.

Utilizarea generatoarelor de curent diesel trifazate face trecerea catre domenii profesionale, constructiile si industriile fiind principalii beneficiari.

Endress generatoare   furnizeaza generatoare de curent diesel dintr-o mare varietate de modele si branduri, domeniul de aplicatie, modul de utilizare fiind factorii care recomanda alegerea generatorului potrivit.

Iata tipurile de generatoare electrice pe motorina:

  • Seria Iveco 33-620 kVA
  • Seria Doosan 185-825 kVA
  • Seria Man 510-1000 kVA
  • Seria MTU 300-3000kVA
  • Seria Mitsubishi 880-2500 kVA
  • Seria Baudouin 22-1400 kVA
  • Seria John Deere 33-275 kVA
  • Seria Volvo Penta 145 – 710 kVA
  • Seria Perkins 9-2500 kVA
  • Seria Iveco Stage III 33-440 kVA

 

Te-ar putea interesa si articolul Cum alegi corect generatoare de curent pentru afacerea ta