Nursingul este unul dintre domeniile cele mai inaltatoare pentru ca un asistent medical lucreaza cu oameni, pentru vindecare si ajuta pacientii in cele mai grele incercari ale lor in perioada de criza sau recuperare.

Importanta Testelor de Nursing

Testele sunt baza invatarii. Intotdeauna este bine sa verificam ceea ce am acumulat, sa descifram ceea ce nu este inca stiut, sa completam ceea ce am sedimentat deja. De aceea a ne testa cunostintele este mereu binevenit.

Fie ca suntem la facultate sau suntem in proces de crestere personala dupa ce am terminat o scoala de formare, este cu siguranta folositor sa testam din nou si din nou informatiile din domeniul nostru de activitate.

Asistentii medicali se confrunta cu situatii grave, deosebite, din domenii foarte diferite si complexe si este necesar ca ei sa fie stapani pe ceea ce cunosc pentru a ajuta pacientii cat mai bine si corect. Promptitunea este iar un aspect important pentru ca poate sa faca diferenta intre a fi prezent sau nu cu cea mai buna abordare a unei probleme.

Cand cineva este sigur pe el si stie exact ceea ce are de facut, va merge pe drumul bun al sustinerii recuperarii si va deveni un asistent medical de nadejde. Oricand niste cunostinte verificate sunt un plus valoare in viata sa pentru ca ii intaresc ideea ca meseria este bine facuta si increderea in sine creste.

1150 de Teste Nursing de Elena Dorobantu

O carte foarte buna pentru testarea cunostintelor este „1150 de Teste Nursing”, scrisa de Elena Dorobantu, aparuta la Editura Viata Medicala Romaneasca. Testele de Nursing sunt concepute pe mai multe capitole si clase de activitate specializata. Astfel ca vom gasi in cuprinsul cartii teste de nursing :

  • Legate de bazele conceptuale ale nursigului. Aici se testeaza printre altele etica si morala in nursing, conceptul de ingrijire holistica, tehnicile de evaluare, conceptul de nursing in sine,etc.
  • Legate de diferite afectiuni luate separat. De exemplu cum se ingrijesc pacientii care au afectiuni ale aparatului locomotor, cei cu afectiuni cardiovasculare, digestive, reumatismale, respiratorii, hematologice, metabolice, endocrine, renale, cu infectii, cu HIV/SIDA, cu probleme sexuale, cu probleme oftalmologice, ORL. De asemenea sunt testate cunostinte ale nursingului geriatric si al sugarilor si copiilor mici.
  • Legate de urgente medicale si urgente chirurgicale. Acest aspect este foarte important si este tratat separat in carte avand capitolul 3 in cartea de Teste de Nursing.
  • Legate de pacientii in stare foarte grava. Din nou un capitol separat cu teste specifice.
  • Legate de Nursingul comunitar.

Verificarea raspunsurilor din cartea „1150 de Teste Nursing”

Daca va intrebati cum anume puteti sa aflati daca ati raspuns corect la intrebarile din carte, atunci puteti sa stiti ca la finalul cartii exista si toate raspunsurile corecte ale testelor, care ajuta verificarea si sustinerea invatarii continue.

Daca nu raspundeti corect la o intrebare puteti sa reveniti asupra informatiilor din carti si sa studiati mai adanc problema nerezolvata corect. Astfel, in timp veti ajunge sa aveti incredere in orice decizie medicala si de ingrijire aveti la un anumit moment.