Care sunt avantajele oferite de geamurile termopane

Geamurile de termopan au incetat de foarte multi ani sa devina un moft si au devenit mai degraba, o utilitate. Daca nu aveti inca geamuri de termopan, ar trebui sa va puneti. Daca aveti in plan o casa, alegeti geamuri de termopan. Si sa nu aveti impresia ca atunci cand vine vorba de preturi pentru ele, acestea doboara orice record. Sunt intradevar un pic mai scumpe decat cele normale, insa si avantajele sunt pe masura. Pentru aceasta, vom lua in ordine crescatoare, de la cel mai putin important pana la cel mai important avantaj al geamurilor de termopan.

  1. Desi nu neaparat cel mai putin important aspect al geamurilor de termopan, am hotarat ca mai intai sa aduc aminte de design. Intr-adevar, liniile fine ale profilului PVC si sticla cristalina, vor contribui la design-ul exterior al locuintei dumneavoastra.
  2. Urmeaza siguranta pe care ne-o pot oferi aceste geamuri. Trebuie precizat inca ca este vorba de doua tipuri de siguranta. In primul rand, protectie impotriva eventualilor hoti si in al doilea rand, protectie impotriva eventualelor taieturi daca spargeti vreun termopan, deoarece sticla este securizata.
  3. In continuare, voi aminti faptul ca sunt bune izolatoare fonice. Poate pentru cei din mediul rural, acest factor nu este chiar atat de important. Daca insa locuit intr-un centru urban aglomerat, galagia va fi pe masura. Geamurile termopan va permit acum sa va concentrati atat la servici cat si acasa, prin faptul ca opresc aproape in totalitate sunetele din exterior.
  4. Cel mai important factor al geamurilor termopane, declarat si explicat de atatea ori, este izolara termica. S-a demonstrat ca acesta este de pana la 70% mai eficient decat un geam obisnuit. Coeficientul de izolare termica este egal cu al unui zid de caramida gros de 50 cm. Ceea ce inseamna ca veti cheltui mult mai putin, cel putin cand vine vorba de incalzire. Daca e sa urmarim ce s-a demonstrat, vom realiza ca daca vom alege cele mai bune termopane, am putea chiar sa reducem costurile la caldura, cu pana la 70% fata de anii anteriori.