primele tepe de Black Friday

Au inceput sa apara primele tepe de Black Friday

Se pare ca au inceput sa apara deja unele tepe date cu ocazia Black Friday. Specialistii in securitate cibernetica au anuntat deja faptul ca au inceput sa apara multe activitati frauduloase in domeniul comertului electronic. Multi infractori au inceput asadar sa se foloseasca de Black Friday pentru a-si face planul. Cercetatorii de la Kaspersky au reusit sa obtina perioadele din an atunci cand au loc cele mai multe fraude informatice si din ce se pare, in perioada Black Friday, aceste sunt destul de frecvente.

primele tepe de Black Friday

Cercetatorii recomanda asadar oamenilor sa fie atenti la atacurile de spam, dar si de phishing. Ei recomanda tuturor sa se uite mereu inainte de a da click pe un anumit link. De asemenea, oamenii trebuie sa fie mereu atenti la toate achizitiile pe care le vor face. Exista amenintari chiar si in ceea ce priveste aplicatiile mobile. Aceste aplicatii au fost deghizate in platforme populare de e-commerce. Daca primiti asadar un mail cu ocazia Black Friday, este foarte important sa verificati cu atentie link-ul.

Uneori acest link poate diferi de cel vizibil. E posibil sa ajungeti pe un site clona, fara sa va dati seama de acest lucru. Nu uitati sa faceti achizitii de Black Friday, doar prin intermediul marketplace-urilor oficiale. Fiti mereu atenti la adresele web in cazul in care sunteti directionati catre ele, de pe alte pagini. Verificati daca oferta este valabila si pe pagina oficiala, accesand-o. Un alt lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa utilizati o solutie cu tehnologii foarte bune de tip anti-phioshing. Aceste tehnologii va vor feri asadar de problemele cauzate de paginile care se folosesc de aceasta metoda de obtinere a datelor personale.

Un alt sfat important este sa nu folositi niciodata aceeasi parola pentru mai multe site-uri web sau chiar servicii. Daca vi se va fura chiar si datele de la un singur site, atunci toate adresele vor fi vulnerabile. Pentru a crea parole puternice, fara a mai fi nevoie sa vi le amintiti, puteti oricand sa creati parole automat folosind un manager de parole. Kaspersky Password Manager este o astfel de optiune pentru voi foarte buna.