5 sfaturi practice pentru amenajarea curtii

Indiferent ca ai o curte mica sau te bucuri de un spatiu mare in exteriorul casei, doza de confort pe care o vei resimti de fiecare data cand iesi afara depinde foarte mult de modul in care alegi sa amenajezi acest spatiu exterior. Pentru a te bucura la maxim de curtea ta, iti oferim cateva sfaturi utile de amenajare:

  1. Amenajeaza aleea. Este primul pas pe care trebuie sa il faci, deoarece aleea este punctul central al curtii. Poti apela la servicii de asfaltare curte Romania sau poti opta pentru amenajari cu pavele sau beton. Cea mai usoara metoda de amenajare este prin turnarea de ciment, insa asfaltul poate avea proprietati mult mai bune.
  2. Construieste sau schimba gardul. Gardul este o parte importanta a intregii curti. Acesta o delimiteaza de curtile vecinilor si poate avea un rol estetic foarte important. Poti gasi o multime de garduri cu adevarat deosebite si creative.
  3. Planteaza gazon! Usor de intretinut si de plantat, gazonul asigura un spatiu verde care te invita la relaxare. Dupa ce ai plantat gazonul, tot ceea ce ai de facut este sa il tunzi ocazional si sa il uzi. Din fericire, aceste lucruri pot fi facute chiar si in mod automat, existand dispozitive speciale.
  4. Foloseste jardiniere pentru flori. Daca vrei o gradina colorata, jardinierele te pot ajuta sa o obtii. Foloseste cat mai multe jardiniere in care sa poti contura o bogatie coloristica foarte mare. Poti pune trandafiri sau flori de sezon si chiar le poti umple cu mici pomi fructiferi si arbusti. Jardinierele reprezinta acele accesorii care pot da esenta tabloului desenat de gradina ta.
  5. Creaza un spatiu de relaxare. Din gradina nu trebuie sa lipseasca spatiul de relaxare in care sa se regaseasca o masa, cateva scaune, un leagan sau orice alte elemente pe care poti sta tolanit alaturi de familie. Poti construi o terasa mare langa casa sau un foisor si poti da frau liber unui numar urias de idei. Spre exemplu, poti sa instalezi un baldachin, poti sa adaugi un gratar sau poti achizitiona tot felul de accesorii care sa imbogateasca spatiul.

Gradina casei tale se poate transforma cu usurinta in spatiul preferat de relaxare. Este important, insa, ca amenajarea ei sa fie facuta corect inca de la inceput.